dinsdag 9 oktober 2012

Dadelcake met honing


Super luchtige cake uit het leuke boekje: Haal meer uit kast. Ik vind dit boekje een aanrader omdat iedereen wel dingen in de voorraadkast/vriezer heeft waarvan je even niet weet wat je ermee moet doen. En vooral ook omdat het je kennis laat maken met ingrediënten uit biologische winkels, Turkse en Marokkaanse winkels en de Toko. Je bestelt het hier en dan wordt het zonder verzendkosten bij je thuisgebracht.


200 gram boter (kamertemperatuur), 200 gram suiker, 3 eieren, 200 gram bloem, 10 gram bakpoeder, 1/2 tl kaneel, 2 el Turkse of Griekse yoghurt, 100 gram gedroogde dadels zonder pit, 2 el amandelschaafsel, 2-3 el honing, bakvorm van 28x18 cm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop in een kom de boter met suiker zacht. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en de kaneel en voeg aan het boter mengsel toe. Roer tot een glad beslag. Meng er de yoghurt door en schenk in de vorm. Druk de dadels licht in het beslag en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Druppel de honing over de warme cake en laat afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten