donderdag 18 oktober 2012

Geitenkaas met geroosterde ui


Een lekkere salade uit Delia's vegetarische favorieten. Wij vonden de vinaigrette een beetje tikje zurig (kwam waarschijnlijk door de wijnazijn van AH, die is wat scherp)

25 gram rietsuiker, 3/4 dl sherry- (of witte wijnazijn), 500 gram grote milde uien, 2 el olijfolie, 4 schijven zachte geitenkaas, gemengde sla naar keuze. Vinaigrette: 1 teentje knoflook, 1 volle tl zeezout, 1 volle tl mosterdpoeder, 2 tl balsamicoazijn, 2tl sherry-azijn, 5 el extra vergine olijfolie, versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 230 graden. Begin met het roosteren van de uien: roer de rietsuiker en azijn in een grote kom door elkaar en laat 20 minuten staan tot de suiker is opgelost. Pel de uien, laat de wortelaanzet zitten en snijd elke ui door de wortel in tweeën, dan in vieren en ten slotte in achten. Doe de uien met de olie bij het azijnmengsel en schep om tot alles rondom bedekt is. Spreid uit op een bakplaat. Bedruppel met het restant en bestrooi met wat zout en peper. Zet 15 minuten in de oven, keer ze om en laat nog 15 minuten in de oven staan. Laat de uien afkoelen.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Wrijf de knoflook met het zeezout voor de vinaigrette in een vijzel tot een glad mengsel. Voeg mosterdpoeder toe en klop beide soorten azijn en olie erdoor. Breng op smaak met peper. Leg de plakken geitenkaas op een ingevette bakplaat en zet ze 5-7 minuten ca. 7,5 cm onder de grill tot ze zacht en aan de bovenkant bruingekleurd zijn.
Verdeel de sla over 4 borden, schep de plakken kaas in het midden van de borden, verdeel de uien er omheen en bedruppel met de vinaigrette. Lekker met knapperig brood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten