zondag 1 september 2013

Vissoep met sinaasappel



Recept uit een Allerhande uit 2008. Ik heb de soep alleen niet gepureerd zoals in het recept stond.

4 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, geperst, 1 zak Italiaanse roerbakgroentemix (250 g), 1 sinaasappel, schoongeboend, 1 liter visbouillon (van tablet), heet, 1/2 duopak aardappelschijfjes (a 700 g),  300 g tilapiafilet, in stukken, 100 g Hollandse garnalen


Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook circa 30 seconden. Voeg de roerbakmix toe en bak hem 2 minuten mee. Rasp de oranje sinaasappelschil en pers de vrucht uit. Voeg de bouillon, de sinaasappelrasp, het sap en de aardappelschijfjes toe en laat de soep met de deksel op de pan circa 12 minuten doorkoken.
Verhit intussen in een koekenpan met anti-aanbaklaag de rest van de olie en bak hierin de vis in 7-8 minuten gaar, keer halverwege en bestrooi hem met zout en peper naar smaak. Leg de stukken vis in de soep en warm ze even mee.


Erg lekker. De sinaasappel proef je heel vaag op de achtergrond, geeft er een bijzondere smaak aan.

1 opmerking: