donderdag 12 september 2013

Aardbeien uit de oven


Deze zomer heb ik 16 jaargangen Tip Culinair van iemand overgenomen (januari 1990 t/m november 2005, daarna ging de Tip over in de Delicious).
Dat betekent natuurlijk: uren kijk- en leesplezier, en ook: veel lekkere gerechten proberen (en vooral: op m'n "ooit-eens-maken-lijstje" zetten).
Dit gerechtje komt uit juli 1995.

Simpel, maar erg lekker!

500 gram rood fruit (ik heb alleen aardbeien gebruikt), 2 dl crème fraiche, 1-2 el bruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de aardbeien evt. doormidden als ze groot zijn. Verdeel het fruit over bakjes zodat de bodem gevuld is (of doe in 1 grote schaal). Schep de crème fraiche erop en bestrooi met wat basterdsuiker. Laat de crème fraiche in het midden van de oven in ca. 20 minuten smelten, de vruchten zullen heerlijk zacht worden.

De suiker gaf niet veel smaak, maar maakt het gerechtje wel leuker om te zien. Let op: het fruit wordt gloeiend heet, dus 10 minuten af laten koelen is geen slecht idee.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen