donderdag 12 september 2013

Limoenkoekjes

Lekker, snel gemaakt, snel opgegeten (dus geen foto)


225 gram fijne suiker, 90 gram boter (kamertemperatuur), 2 eidooiers, 1 el limoensap, 1 tl gemalen kardemon, 250 gram bloem

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de suiker met de boter schuimig met een mixer. Voeg de dooiers, sap en kardemon toe en mix totdat de dooiers goed zijn opgenomen. Zeef de bloem en roer door het mengsel. Kneed het mengsel snel tot een soepel deeg en vorm tot een rol. Snij de rol in 16 plakjes en leg de koekjes op een ingevette bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudgeel en gaar. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat en neem ze er voorzichtig van af, laat verder op een taartrooster afkoelen. Bewaar in een goed afgesloten trommel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen