donderdag 12 september 2013

Mediterrane pastasalade


Uit Tip Culinair juli 1994. Bij de ingrediënten wordt uitgelegd wat pesto is (en daarom zijn die oude tips zo leuk omdat het zo'n goed beeld geeft van het veranderende kookgebeuren in Nederland).



500 gram pasta, 5 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 2 el pesto, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 hardgekookte eieren (partjes), 2 blikjes tonijn (in brokjes), 3 tomaten (in blokjes), 4 lente-uitjes (in ringen), 1 bosje basilicum (grof gesneden), evt. wat zwarte olijven, zak gemengde sla

Kook de pasta beetgaar. Saus roeren van olie, azijn, pesto, knoflook. Pasta uit laten lekken en meteen omscheppen met de saus. Laten afkoelen. Resterende ingrediënten (behalve eieren en sla) door pasta mengen. Sla over borden verdelen, salade erop scheppen, eipartjes erop leggen. Lekker met grof brood


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen