donderdag 12 september 2013

Tuinbonensoep met gegrilde paprika en komijn



Uit de Tip augustus 2003

Lekkere soep, ook geschikt als hoofdgerecht. Neem wel de moeite om de paprika te ontvellen, want die wordt daardoor veel zoeter en zachter!
Voor 4-6 personen.

1 grote gele paprika, 3 el olijfolie, 1 grote ui (gesnipperd), 2 tl komijnpoeder, 600 gram tuinbonen (evt. diepvries, ontdooid en het buitenste velletje verwijderd) 1 l groentebouillon, 1 el citroensap, zout, peper, peterselie

Ontvel de paprika (door hem 15 min. te grillen in de oven (180 graden),  of (heel makkelijk) de magnetron te gebruiken: halveer de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten, wikkel de beide helften strak in magnetronfolie en verwarm ze 2 - 3 minuten op vol vermogen. Koel onder koud stromend water, verwijder het folie en trek het vel er voorzichtig af. Snijd vervolgens in repen.

Verhit intussen 2 el olie in een soeppan, bak ui en komijnpoeder ca. 2 minuten op matig vuur. Voeg de tuinbonen toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep op matig vuur in ca. 20 minuten gaar worden. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem evt. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Schep de soep in borden/kommen, verdeel er de paprikarepen over en schenk er wat olijfolie over (en evt. de peterselie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten