donderdag 12 september 2013

Mosselen in knoflook-kokossaus




Uit Tip Culinair september 2003

Je ziet de culi-ontwikkelingen in Nederland: in dit recept wordt vissaus gebruikt. Als hoofdgerecht voor 4 gebruikt de Tip 2 kg mosselen, wij gebruiken 4 kg voor 3 personen, dus het volgende recept is geschikt voor 2 flinke eters (of de volgende dag restje mosselen even bakken).

1/2 komkommer, 3 el olie, 4 tenen knoflook (grof gesneden), 4 cm gemberwortel (dunne reepjes), 4 lente-uitjes (ringetjes: wit en groen apart houden), 2 kg mosselen, 2 el kerrie, 1-2 el vissaus, 1 tl bruine suiker, 4 dl kokosmelk

Halveer de komkommer overlangs, schraap de zaadjes eruit en snij in boogjes. Verhit een wok op hoog vuur. Schenk de olie erin, voeg knoflook, gemberwortel en wit van de lente-uitjes toe en bak ca. 10 sec. Voeg de mosselen toe en en roerbak ca. 1 minuut. Draai het vuur laag en voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve het groen van de lente-uitjes). Kook alles in  5-10 minuten onder regelmatig omscheppen gaar tot alle schelpen openstaan. Bestrooi met het groen van de lente-ui.

Lekker met naan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen