donderdag 12 september 2013

Gebakken kabeljauw met kruidenkorst



Uit de Vis-bijlage van Tip Culinair mei 1998

4 stukken visfilet, 1 losgeklopte dooier, 1-2 el olie. Kruidenkorst: 100 gram (wit)broodkruim, 2 el fijngesneden peterselie, 2 tl fijngesneden dille, 1 tl fijngesneden dragon. Kruiden-roomsaus: 2,5 dl crème fraiche, 1 tl mosterd, 3 el fijngesneden kruiden (bieslook en dille), zout, peper

Voor de kruidenkorst broodkruim, peterselie, dille en dragon mengen. Visfilet met zout en peper bestrooien en 1 kant met eidooier bestrijken. Deze kant in het brood-kruidenmengsel drukken en kruidenlaag stevig op vis drukken. Olie verhitten, vis op kruidenkant ca 3 minuten bakken. Vis omdraaien en deze kant ook een paar minuten bakken. Verwarm intussen de crème fraiche en meng met mosterd, peper en kruiden. Saus evt. met staafmixer schuimig kloppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen