donderdag 12 september 2013

Kip in het groen


Een lekker recept uit Gizi's keukenmagic. Ik heb wel veel minder koriander gebruikt dan in het recept staat, 200 gram leek me nogal veel! De saus is zo lekker, dat 1,5 keer maken aan te raden is.

Stuk verse gemberwortel (5cm, geschild en gesnipperd), 250-300 ml bouillon, 4 el olie, 4 kipfilets (of 8 kleine kippendijtjes), 5 tenen knoflook (gesnipperd), 1 gesnipperde ui, 15 gram koriander, gehakt, 1/2 tl cayennepeper, 2 tl djinten, 1 tl ketoembar, 1/2 tl kurkuma, 21 tl zeezout, 2 el citroensap

Snijd de filets in grove repen. pureer de gember met 4 el water in een blender. Verhit de olie en bak de kip bruin. Haal uit de pan en laat rusten.
Doe de ui in de pan en bak hem ca. 10 minuten tot hij zacht en goudkleurig is. Bak de knoflook even mee. Giet de gemberpasta erover en roerbak tot het mengsel bruin is. Voeg de specerijen en zout toe en bak een minuut mee. Doe de kip terug in de pan met de vleessappen. Voeg bouillon en citroensap toe en laat heel zacht sudderen tot de kip gaar is. Bind evt. met allesbinder of maizena.

Lekker met rijst, sugarsnaps en maïs.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen