zondag 29 mei 2011

visschotel met tomaat en aardappelen



erg lekker, feestelijk en ook nog makkelijk. wat wil je nog meer?

1 kilo aardappelen, peper, 4 moten vis van 100-150 gram, 2 el citroensap, 5 vleestomaten, 4 el gesnipperde kruiden, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 15 gram boter, 100 gram blokjes ontbijtspek, 75 graam geraspte oude kaas, 1/4 l. slagroom

Kook de aardappelen halfgaar in ca. 12 min. Laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in plakjes van ca. 5 mm. Besprenkel de vis met wat citroensap en bestrooi ze met peper. Ontvel de tomaten, halveer ze, haal vocht en zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in stukken, schep de gesnipperde kruiden erdoor. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Verhit de boter en bak de spekblokjes krokant uit. Voeg de ui en bleekselderij toe en fruit ze even mee. Neem de pan van het vuur. Vet een ovenschaal in met wat spekvet en leg de helft van de aardappelplakjes erin. Verdeel de helft van het spek-uimengsel erover en daarover de helft van het tomaat-kruidenmengsel. Leg de moten vis er naast elkaar op, verdeel daarover de rest van het tomaat-kruidenmengsel en daarover de rest van het spek-uimengsel. Eindig met een laagje aardappelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de geraspte kaas en wat peper door de slagroom en schenk het mengsel over de aardappelen. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht gaar en goudbruin worden in 30-40 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten