donderdag 5 mei 2011

Preitaart met pekelvlees

250 gram bloem, mespunt zout, 125 gram koude boter, 2 sjalotjes, 500 gram fijngesneden prei, 200 gram pekelvlees (plakjes), 1 el olie, 3 eieren, 1,5 dl melk, zout, peper, 100 gram geraspte belegen kaas, springvorm 24 cm

Bloem met zout in een kom zeven. Boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door de bloem snijden. 3/4 dl ijskoud water toevoegen en met koude handen alles snel tot een samenhangend deeg kneden. Aanrecht en deegroller bestrooien met bloem. Deeg met deegroller uitrollen tot ronde lap iets groter dan de vorm. Vorm invetten en deeg hierin drukken. Evt. overtollig deeg langs rand eraf snijden. Deeg hier en daar met vork inprikken en deeg afgedekt in koelkast minstens 30 min. laten rusten. Oven voorverwarmen op 200 graden.

Intussen sjalotjes pellen en snipperen. Pekelvlees in reepjes snijden. In koekepan olie verhitten en hierin prei en sjalotjes ca. 5 min. bakken, regelmatig omscheppen. Van vuur af pekelvlees door preimengsel scheppen. Preimengsel op deeg in vorm scheppen. In een kom doen: eieren, melk zout en peper. Met garde goed door elkaar kloppen en over prei schenken. Kaas over eimengsel strooien. Taart bijna onderin de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten