donderdag 5 mei 2011

hamburgerbroodjes (85)

De broodjes hierboven zijn gemaakt in 2023, gebakken met een koude start. Dit werkt perfect.

Dit recept kwam van een Amerikaanse blog. Helaas weet ik niet meer welke.

Voor 8 grote broodjes

Deeg maken van: 235 ml warme melk, 100 ml warm water, 55 gram boter, 560 gram bloem, 7 gram gist, 25 gram suiker, 9 gram zout. voor het bestrijken: 1 losgeklopt ei en sesamzaadjes

Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is in volume. Sla het door, verdeel in 8 gelijke delen. Vorm hier mooie bollen van, leg ze op 2 bakplaten en druk ze een klein beetje plat. Dek af en laat 30 -35 minuten rusten. Bestrijk met het ei en bestrooi met wat sesamzaad. Bak ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Ook erg lekker met kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten