zondag 29 mei 2011

peynirli pide (89)




heerlijke broodjes voor een zaterdagmaal, lekker met sla

Deeg maken van: 350 gram meel, 7 gram gist, 3 el handwarm water, 100 ml handwarme melk, 2 middelgrote eieren, 5 ml zeezout, 30 gram heel zachte boter
ca. 1,5 uur laten rijzen tot dubbel volume. Deeg doorslaan, in 6 porties verdelen en met bebloemde handen tot balletjes rollen. Bolletjes uitrollen tot ovale lapjes van ca. 15 cm lang. Rand uittrekken en samenknijpen zodat een randje ontstaat om de vulling tegen te houden. Met ruime tussenruimtes op de bakplaten leggen.

Vulling maken: 175 gram verkruimelde feta, 1 losgeklopt ei, peper, 1 el peterselie, paar druppels tabasco door elkaar mengen. Vulling over deeglappen uitstrijken. nog 20-30 minuten laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 200 graden. 20 minuten bakken. Direct uit oven opeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen