donderdag 6 januari 2011

kokosbolussen (60)



gemaakt 6 januari

heerlijke broodjes

Maak een deeg van: 115 ml kokosmelk, 115 ml melk, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 450 gram bloem, 25 gram geraspte kokos, 2,5 ml zout, 50 gram poedersuiker, 40 gram roomboter, 10 ml gist. Extra: 50 gram gesmolten ongezouten roomboter, ca. 4 el rietsuiker

Laat het deeg in ca. 1 uur tot dubbel volume rijzen.

Stort het deeg op een licht met olie ingevette werkplek. Sla voorzichtig door en verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes (ca. 70-75 gram) en vorm er bolletjes van. Dek ze af. Maak van ieder bolletje een sliert van ca. 38 cm rol op tot een losse spiraal.

Leg de bolussen een stukje uit elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek af met ingevet plastic folie.

Laat de bolussen afgedekt in 45 - 60 minuten tot bijna dubbel volume rijzen. Verwarm de oven op 220 ºC. Bestrijk de bolussen voor ze de oven ingaan met de gesmolten boter en bestrooi ze met rietsuiker. Bak ze 12-15 minuten en laat ze afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten