maandag 24 januari 2011

gehaktpakketjes


gegeten 24 januari
maar weer een bladerdeegpakketje uit de oven gemaakt, lange tijd niet gegeten, is toch wel lekker


6 plakjes bladerdeeg, 300 gram gehakt, season all kruiden, 3 el peterselie, 1 losgeklopt ei, 2 el paneermeel, 2 tl djintan, 4 plakjes kaas (of geraspte kaas).

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg laten ontdooien.
Het gehakt met de kruiden, peterselie, helft van het ei en het paneermeel goed mengen. Over 1 helft van de plakjes bladerdeeg verdelen, zo dat 1,5 cm van de rand vrij blijft. De randen met koud water iets nat maken. De andere helft over het gehakt vouwen. De randen met een vork stevig op elkaar drukken. De pakketjes op de bakplaat leggen, bestrooien met djintan en bedekken met de kaas. In ca. 25 min. gaar en goudbruin bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen