donderdag 6 januari 2011

banaan chocolade cake


gemaakt 4 januari

In een programma van Nigel Slater op de BBC maakte hij deze heerlijke cake. Het is heel simpel te maken (natuurlijk met behulp van m'n nieuwe Kenwood vriend).

175 gram zelfrijzend bakmeel, 175 gram boter, 175 gram suiker (evt. de helft lichtbruine basterdsuiker), 65 gram gemalen amandelen (of hazelnoten), 2 eieren, 250 gram heel rijpe bananen (2 a 3 stuks), zakje vanille suiker, 100 gram pure chocolade (grofgehakt), een beetje rietsuiker om te bestrooien

Klop de boter met de suiker romig, voeg de eieren en vanillesuiker toe. Schep de amandelen en bakmeel door het mengsel. Verdeel de bananen in niet te kleine stukjes, schep deze samen met de grofgehakte chocola door het beslag. Doe in een ingevette cakevorm (ca. 20 cm x 12 cm), strooi er wat rietsuiker over en bak de cake in een op 170 graden voorverwarmde oven 1-1,25 uur tot een sateprikker er droog uitkomt. Evt. afdekken met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt. Heel lekker als hij nog een beetje warm is, dan proef je de amandelsmaak meer dan wanneer de cake volledig afgekoeld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten