donderdag 6 januari 2011

broccoli-zalmquiche


gegeten 5 januari


400 gram broccoli in roosjes, zout, 400 gram zalm uit blik, 5 plakjes bladerdeeg, 3 eieren, peper

Verwarm de oven voor op 225 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Blancheer de broccoli ca. 3 min in ruim kokend water met zout, spoel de broccoli af met koud water en laat hem uitlekken. Laat de zalm uitlekken, verwijder de velletjes en de graatjes, verdeel het visvlees in stukjes en schep het in een schaal door de broccoli. Klop de eieren met de slagroom en voeg peper en zout naar smaak toe. Vet een lage bakvorm (26 cm.) in en bekleed hem met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Schep het broccoli-zalmmengsel in de vorm en schenk het eiermengsel erover. Bak de taart in ca. 35-40 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen