dinsdag 4 februari 2014

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Lekkere ovenschotel met een laagje tortillachips bovenop.

300 gram gehakt, 2 teentjes knoflook, 1/2 el ketoembar, 1/2 el djinten, 1 blik tomatenblokjes, 1 blik maïskorrels, 1 blik chilibonen, 200 gram geraspte belegen kaas, 150 gram naturel tortillachips

Verarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg de specerijen toe en warm even door. Schep in een ovenschaal. Laat intussen de maïskorrels uitlekken, verdeel ze over het gehaktmengsel. Verdeel de chilibonen over de maïs. Strooi wat kaas over de bonen. Bedek met de tortillachips. Strooi de rest van de kaas erover. Bak in ca. 20 minuten goudbruin in het midden van de oven. Lekker met wat crème fraiche erbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen