dinsdag 4 februari 2014

Flinke chocoladekoeken



Voor 12 grote (of 20 kleintjes)

75 gram zachte boter, 75 gram donkere basterdsuiker, 75 gram gele basterdsuiker, 1 groot ei (losgeklopt), 1/2 tl anille-essence, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 25 gram cacaopoeder, 1/2 tl zout, 100 gram pure (of deels puur/deels wit) chocolade in kleine stukjes, 2 bakplaten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter met beide suikers licht en romig. Klop het ei en de vanille-essence er door. Zeef het bakmeel met de cacao en het zout erbij. Spatel de stukjes chocola luchtig door het mengsel. Schep op elke bakplaat 6 volle lepels beslag en druk ze met de bolle kant van een natte lepel plat en strijk ze uit. Bak ze in ca. 12 min. in het midden van de oven. Laat ze ca. 1 minuut afkoelen en schep ze op een taartrooster.

Uit: Tip 11-2003

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen