dinsdag 4 februari 2014

Marokkaanse kip-stoofpot



400 gram kipfilet, 3 el olijfolie, 1 uien (1 gesnipperd, 1 in ringen), 100 gram tomaat, 2 el gehakte gember, 3 teentjes knoflook, 1 el kurkuma, 1 el djinten, 1el ketoembar, 1 flespompoen, 600 ml kippenbouillon, 2 el bruine suiker, 2 el wijnazijn, 100 gram feta of geitenkaas

Maak de pompoen schoon en snijd in grove stukken. Verhit 2 el olie, bak de kip aan alle kanten bruin. Haal uit de pan en leg op een bord. Hak in blender/keukenmachine de gesnipperde ui met de tomaten, gember en knoflook tot een grove pasta. Verhit de resterende olie en fruit de uiringen tot ze zacht zijn. Voeg de specerijen toe en bak 1 minuut mee. Voeg de pasta toe en bak enkele minuten mee tot de pasta zacht is. Voeg kip, pompoen, bouillon, suiker en azijn toe. Laat ca. 30 minuten sudderen tot de kip helemaal gaar is. Haal de kip uit de pan en trek hem in grove stukken. Doe weer in de saus en voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel aan tafel de kaas over het gerecht. Lekker met couscous

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen