gegeten 28 augustus
erg lekker, het was op voordat ik een foto kon maken!
100 gram rozijnen, 150 gram peultjes, 1 blik kidneybonen, 1 blik maïs, ½ krop ijsbergsla, 150 gram geraspte oude Goudse kaas, 1 sjalotje, 1/8 liter slagroom, 4 el kwark, 1 el wijnazijn, peper
Week de rozijnen ca. 10 min. in warm water, giet ze af en dep ze droog. Kook de peultjes 2 min. giet ze af en laat ze onder koud stromend water afkoelen, laat uitlekken. Spoel de bonen en de maïs in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Snijd de sla in reepjes. Meng rozijn, peultjes, bonen, maïs, sla en kaas door elkaar. Snipper het sjalotje heel fijn. Klop de slagroom dik vloeibaar en klop sjalotsnippers, kwark, azijn, zout en peper erdoor. Geef de saus apart bij de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten