donderdag 2 september 2010

brood met salami en ui (30)


gemaakt 2 september

maak een deeg van 225 gram bloem, 5 ml gist, 5 ml zout, 7,5 ml suiker, 130 ml water en 50 gram geraspte oude kaas. Dus geen boter of olie!
Laat het deeg rijzen. Fruit intussen 1 gesnipperde ui en fruit 40 gram gesnipperde salami even mee en laat het afkoelen.

Beboter de bakplaat. Verwarm de oven voor op 220ºC.

Rol het deeg uit tot een langwerpige lap en leg de salami in het midden van de deeglap. Vouw het deeg over de vulling en plak de naad en de uiteinden goed dicht. Leg de rol op de bakplaat. Laat afgedekt nog 30 minutebn rijzen. Knip de bovenkant een paar keer met een schaar in. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Laat het brood op het taartrooster afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten