zondag 11 juli 2010

rucolabroodjes (22)


gemaakt op 11 juli

Deeg maken van: 7 gram droge gist, 300 gram water, kamertemperatuur, 500 gram tarwebloem, 10 gram zout, 45 gram zachte ongezouten boter. Laten rijzen, doorslaan en uitrollen tot een lap van 30 x 20 cm.

Hierover verdelen: handje rucola, 100 gram geraspte Grano Pardano, 100 gram rauwe ham, een paar stukjes zongedroogde tomaat op olie, in stukjes, 1 eetlepel olijfolie (erover druppelen)
Rol het deeg vanaf de lange kant op (begin bovenaan en rol naar je toe). Snijd de deegrol in stukjes van ± 2 cm. Leg de rolletjes deeg op een bakmatje/bakpapier op bakplaten. Leg ze enkele centimeters uit elkaar. Laat afgedekt tot bijna het dubbele volume rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 200 ºC. Bak ze in 20 - 25 minuten gaar en bruin.
Ik heb de halve rol met tomaatjes belegd, omdat T een hekel heeft aan gedroogde tomaatjes.




Dit recept komt uit de keuken van Arden. Ik vond het er meteen erg lekker uitzien, en nu staan de broodjes heerlijk te geuren achter me.
Het oorspronkelijke recept vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten