zondag 11 juli 2010

kip met knoflook

Echt een heerlijk zomergerecht, de "gepofte" knoflook is lekker zacht van smaak en erg lekker op een geroosterde boterham.

gegeten op 5 juli

1,5 dl olie, Provençaalse kruiden, 1 flinke kip, 4 bolletjes knoflook, oud wit brood om te roosteren

Oven voorverwarmen op 175 graden. Olie in schaal schenken, midden in oven heet laten worden. Helft van kruiden in buikholte kip stoppen. knoflookteentjes van bol losmaken (niet pellen). Ovenschaal met hete olie uit oven nemen. kruiden en knoflooktenen erdoor scheppen. in in schaal leggen. boven en zijkant van kip besprenkelen met olie. in midden van oven kip met alu-folie afgedekt in ca. 2 uur gaar laten worden. Halverwege keren. Kip ut oven nemen. Kip keren, knoflook eruit scheppen. Kip in ca. 15 minuten onafgedekt lichtbruin laten worden. Intussen knoflookteentjes uit vliesje drukken en met vork fijnprakken. Korstjes van brood snijden. Krood in broodrooster lichtbruin roosteren en diagonaal halveren besmeren met knoflookpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten