zondag 11 juli 2010

met gehakt gevuld uienbrood (21)


gegeten op 8 juli

Vulling: 2 uien, 1 gele paprika, 250 gr. gehakt, 1 tl paprikapoeder, 2 el paneermeel, 1 ei, 2 el peterselie, 100 gr. geraspte jonge kaas

Ik heb het deegrecept gebruikt van het pestobrood van vorige week, dus deeg maken van 350 gram bloem, 5 ml zout, 2,5 ml suiker, 5 ml gist, 0,25 dl olijfolie, ca. 2 dl water. Laten rijzen.
Ondertussen: snipper 1 ui, snijd de andere in ringen. Snijd de paprika in stukjes. Verhit 30 gr. boter in een koekepan en fruit de gesnipperde ui en de paprika ca. 8 min. Verhit de rest van de boter in een andere pan en fruit de uiringen ca. 8 min. Doe het gehakt in een kom, voeg naar smaak zout en peper toe, het paprikapoeder, paneermeel, ei, peterselie, gesnipperde ui en paprika. Kneed het goed door elkaar.

Het deeg doorslaan en uitrollen tot een lap van ca. 20 x 30 cm. Leg het gehakt in het midden van het deeg. Vouw het deeg over het gehakt en plak de randen stevig op elkaar met wat water. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en leg het brood met de naad naar beneden erop. Strooi de helft van de kaas over het brood, verdeel de uiringen erover en strooi tenslotte de rest van de kaas erover. Bak het brood in het midden van een voorverwarmde oven (225 graden) in 30-40 min. gaar.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er superlekker uit!
    2 vraagjes:
    Moet ik voor het zout, de suiker en gist idd ml aanhouden of mg?
    Gebruik je voor dit recept verse of droge gist?
    Alvast bedankt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit smaakt ook echt heel lekker. Het gaat inderdaad om ml (ik gebruik standaardtheelepels met maten als 1/4 theelepel = 2,5 ml). Ik gebruik altijd gedroogde gist, vandaar dat ik met ml werk.

    BeantwoordenVerwijderen