maandag 2 juni 2014

Salade met gerookte wilde eendenborstfilet, Lollo Rossa, appel en hazelnoten



   2 appels, 2 witlofstruikjes, 100 gram hazelnoten (gepeld), 160 gram gerookte eendenborstfilet, 1 krop Lollo rossa, 1,5 el rodewijnazijn, 1⁄2 el balsamicoazijn, 1⁄2 el vloeibare honing, 1 tl dijonmosterd, 5 el olijfolie, zout, peper


Haal de gerookte eendenborstfilet een half uur voor je de salade gaat serveren uit de koelkast. Haal het vlees uit de verpakking zodat het kan ademen en op kamertemperatuur kan komen.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Strooi ze uit op een houten plank, laat afkoelen en hak ze grof. Scheur de lollo rossa in stukjes. Klop de azijn, honing, mosterd, olijfolie en zout en peper tot een dressing.
Snijd de appels met schil en al in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in schijfjes. Haal de appelschijfjes even door de dressing zodat ze niet bruin worden.
Snijd de eendenborst in dunne plakjes.
Hussel in een grote kom de lollo rossa, appelschijfjes, plakjes eendenborst en de dressing door elkaar. Verdeel de salade over de 4 borden. Bestrooi met de hazelnoten.

kerstbox 2013



Geen opmerkingen:

Een reactie posten