maandag 23 juni 2014

Kaaskoekjes met (en zonder) maanzaad

Verslavend lekkere koekjes! Van deze hoeveelheid deeg kon ik zo'n 50 koekjes maken.

210 g bloem, ½ tl bakpoeder, ½ tl paprikapoeder, een snufje cayennepeper, ½ tl versgemalen zwarte peper, 165 g zachte boter, 165 g Pecorino Romano, vers geraspt, handje maanzaad, 1 ei, losgeklopt

Meng de bloem met het bakpoeder, paprikapoeder en cayennepeper in een kom en voeg peper toe.
Meng in een kom de boter met de Parmezaanse kaas, tot ze goed vermengd zijn. Voeg de droge ingrediënten toe en meng met de hand tot alles goed gemengd is en je een zacht deeg hebt.
Verdeel het deeg in twee porties en maak er een rol van met 3-4 cm doorsnede. Wikkel de rollen afzonderlijk in plasticfolie en leg ze een half uur in de koelkast om op te stijven.
Strooi het maanzaad op een bord en bestrijk de rollen helemaal met het ei, rol ze daarna door het maanzaad, zorg dat het overal goed zit. Leg ze verpakt in plasticfolie weer een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden boven-en onderwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rollen in 5-8 mm dikke plakken en leg ze op steeds 3 cm afstand van elkaar op de bakplaat. Bak ze 12 minuten. 
Ik had 1 rol met en 1 rol zonder maanzaad gedaan, zo zag het er erg leuk uit op de schaal.

Recept van Ottolenghi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen