zondag 15 april 2012

Stoofpotje van vis met garnalen en champignons


een heel smakelijk gerecht uit de Delicious februari 2012

2 el olie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 fijngesneden ui, 200 gram prei in ringen, 1 el bloem, 100 ml witte wijn, 200 ml visbouillon, 100 ml slagroom, 2 el mosterd,  blaadje laurier, 2 el oregano, 100 gram garnalen, 4 mootjes zalm (100 gram, zonder vel), 250 gram kastanjechampignons in kwarten, 25 gram boter

Verwarm de olie in een braadpan, fruit knoflook, ui en prei tot de groenten zacht zijn. Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Schenk wijn, bouillon en room erbij, roer goed door zodat en heel licht gebonden saus ontstaat. Voeg mosterd, laurier en oregano toe. Breng de saus aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Schep de garnalen door het bgerecht. Bestrooi de zalm met wat peper en leg ze naast elkaar in de saus. Zet een deksel op de pan en laat de vis ca. 5 minuten zachtjes koken in de saus, tot de vis gaar is. Bak ondertussen de champignons in de boter in een koekenpan op hoog vuur tot ze mooi bruin ze. Breng op smaak. Schep de zalm uit de saus op de borden, lepel er wat saus overheen. Serveer met de champignons.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen