zondag 15 april 2012

Roergebakken vleesreepjes met rijstvolgens het recept is het Indische nasi. Volgens ons was het gewoon een lekker, beetje pittig, beetje oosters gerecht. Het lekkerste met rijst die afgekoeld is.


300 g reepjes varkensvlees (of nasivlees), 4 eetlepels ketjap, 1 mespunt ketoembar, 1/2 theelepel gemalen laos, 1/2 theelepel koenjit, 3 theelepels (djahé), 3 eetlepels zonnebloemolie, 100 g magere spekreepjes, 2 uien, fijngesnipperd, 300 g prei, in ringen, 150 g soepgroente (diepvries), 300 g rijst, 3 teentjes knoflook, geperst 2 theelepels suiker

Kook de rijst gaar. Laat afkoelen. Meng het vlees met de helft van de ketjap, de knoflook, de suiker en de specerijen. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees. Bak intussen in een droge koekenpan de spekjes uit en fruit de uisnippers in het uitgebakken spekvet. Schep het gebakken spek en de ui door het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap. Voeg de prei en de soepgroente toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 minuten al omscheppend door.Geen opmerkingen:

Een reactie posten