zondag 15 april 2012

Irish tea brack


Een heerlijke en sappige koek. Wel een dag van te voren beginnen om de vruchten in de thee te laten weken!

400 ml kokend water, 2 theezakjes met vruchtenthee, 500 gram gemengde rozijnen, gedroogde vruchtjes, cranberries etc, 200 gram donkere basterdsuiker, 1 ei, 5 ml koekkruiden, 250 gram zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout

Zet sterke thee van het water met de theezakjes. Roer de rozijnen en (klein gesneden) vruchtjes erdoor. Laat een flinke tijd staan (bijvoorbeeld een hele dag/nacht). 
Verwarm de oven op 170 graden. Roer de suiker, ei en kruiden door de rozijnen (niet afgieten). Schep het bakmeel en het zout erdoor. Vet een springvorm van 22 cm in, leg op de bodem bakpapier, vet dit ook in. Schep het mengsel in de vorm, Bak in ca. 1,5 uur gaar of tot een sateprikker er door uitkomt. Laat afkoelen.

De koek blijft door alle vochtigheid een paar dagen sappig.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen