zondag 31 juli 2011

saus van verse tomaten en mozzarellaNog een heerlijk gerecht uit Delia's vegetarische favorieten.
Je moet wel een poosje van tevoren beginnen, want de saus moet 1,5 uur heel zacht koken. Maar dit is natuurlijk ook bijvoorbeeld 's morgens te doen, zodat je als je wilt eten alleen de pasta hoeft te koken en de saus te verwarmen.

750 gram verse, rijpe tomaten, 1 blik tomaten, 1 el olijfolie, 1 middelgrote gensipperde ui, 1 geperste teen knoflook, 12 grote basilicumbladeren, zwarte peper
150 gram mozzarella in stukjes, geraspte parmezaanse kaas, kleine blaadjes basilicum om te garneren

Houd drie tomaten achter en hak de rest grof. Verhit de olie in een middelgrote pan en fruit de ui en knoflook ca. 5-6 minuten. Voeg de gehakte tomaten, het blik met sap (tomaten klein maken), en 4 in stukken gescheurde blaadjes basilicum toe. Doe er wat peper bij en laat de saus op heel laag vuur zonder deksel 1,5 uur zachtjes koken (regelmatig roeren!) tot het meeste vocht verdampt is en de tomaten zijn ingekookt tot een saus met de dikte van jam. Hak de achtergehouden tomaten grof en roer ze met de rest van de gescheurde basilicumblaadjes door de saus.
Kook pasta naar keuze beetgaar. Warm de saus voor serveren evt. op en roer de mozzarella erdoor, laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen tot de kaas begint te smelten. Schep over de pasta, bestrooi met de parmezaanse kaas en de kleine blaadjes basilicum.

bron: Delia's vegetarische favorieten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten