maandag 15 augustus 2011

pastasoufflé met kaas

Lekker en heel vullend!

Voor 3 personen:
25 gram boter, 1 middelgrote ui (gesnipperd), 25 gram bloem, 2,75 dl melk, 75 gram roomkaas, 2 eidooiers (losgeklopt) en 2 eiwitten, 50 gram versgeraspte gruyère, 50 gram versgeraspte parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper, 250 gram pasta

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de boter en fruit de ui glazig. Voeg de bloem toe, roer tot een glad mengsel en voeg al roerend scheut voor scheut de melk toe. Blijf kloppen tot een gladde saus. Breng op smaak. Laat 5 minuten heel zacht koken. Kook de pasta net al dente (hij gaart nog door in de oven). Neem de saus van het vuur, klop er de roomkaas en eidooiers door, de gruyère en de helft van de parmezaanse kaas. Klop de eiwitten stijf . Giet de pasta af en schep de kaassaus er gelijkmatig doorheen. Spatel het eiwitschuim erdoor en probeer er zoveel mogelijk lucht in te houden. Schep in een lage ovenschaal. Zet de schaal 12 minuten boven in de oven tot de ovenkant mooi is gekleurd. Onmiddellijk serveren.


1 opmerking: