Deze cake trok mijn aandacht door twee dingen: de appelmoes en de zure room. Het resultaat was een heel donkere, rijke en door de appelmoes licht vochtige cake.
150 gram bloem, 50 gram cacaopoeder, 2,5 ml bakpoeder, 5 ml baking soda, mespunt zout, 5 ml kaneel, 5 ml gemberpoeder, 200 gram witte basterdsuiker, 50 ml zonnebloemolie, 2 geklutste eieren, 150 ml zure room, 75 ml ongezoete appelmoes (zelf maken van een appeltje met wat water)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel en gemberpoeder boven een kom. Meng de suiker erdoor en maak een kuiltje in het midden.
Meng in een andere kom de olie met de eieren, zure room en appelmoes. Schenk dit mengsel in het kuiltje bij de droge ingrediënten en meng het geheel rustig door elkaar. Schenk het beslag in een ingevette (niet te groot) cakeblik (moet ongeveer 2/3 gevuld zijn) en bak de cake in ca 45 minuten gaar. Laat 20 minuten in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten