1 blikje linzen, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 1 laurierblad, een paar snufjes gedroogde tijm, 1 grote peen (in blokjes van 1 cm), 2 stengels bleekselderij (in boogjes van 1 cm), 1,5 liter water, bouillonpoeder naar smaak, 2 el olijfolie, 100 gram risotto-rijst, blik tomaten (klein gemaakt)
Doe het laurierblad, de tijm, wortel, bleekselderij, rijst en bouillon in een diepe koekenpan of middelgrote kookpan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook circa 15 minuten onder af en toe roeren tot de rijst, bleekselderij en wortel zacht zijn. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de ui toe en bak al roerend zacht (circa 5 minuten). Voeg de knoflook en tomaten toe en roer door, bak nog 1 minuut en haal van het vuur. Verwijder het laurierblad en roer het uienmengsel en de uitgelekte linzen door de soep. Verwarm tot alles goed heet is.
Geïnspireerd door de dikke vegetariër
Geen opmerkingen:
Een reactie posten