Een zachte en romige cake, lekker bij de koffie en lekker als dessert, er wordt vrijwel geen bloem gebruikt en extra veel eieren dus blijft het binnenste lekker zacht.
Uit de dessertspecial Tip november 1997
85 gram boter, 115 gram pure chocolade (fijngehakt of chocoladedruppels), 3 grote eiren (gesplitst), 115 gram fijne tafelsuiker, 10 ml bloem, 10 ml kaneel, poedersuiker om te bestuiven
Ronde taartvorm 20 cm of vierkant 18 cm
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Smelt in een pan de boter met de chocolade op heel zacht vuur. Klop de dooiers met de suiker tot een dik, romig mengsel. Het afgekoelde chocolademengsel, bloem en kaneel er door spatelen. Klop de eiwitten stijf en schep luchtig door het chocolademengsel. Schep in de ingevette vorm en bak in het midden van de oven 40-50 minuten. Bestuif royaal met poedersuiker en serveer warm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten