zondag 27 april 2014

Italiaans gevulde kip




4 kipfilets, 1 bolletje mozzarella (grof geraspt), 4 el geraspte parmezaanse kaas, 2 zongedroogde tomaatjes (gehakt), 1 el verse basilicum, 85 gram grof paneermeel, 25 gram bloem 1 losgeklopt ei, 4 el olijfolie, zout en peper. Saus: 3 el olijfolie, 1 gesnipperde rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 blik tomaatblokjes met vocht, 1 blikje tomatenpuree, 1 laurierblaadje, 1 el gemengde kruiden, 1/4 tl chiliflakes

Maak eerst de saus: verhit de olie in een kleine pan en fruit ui en gesnipperde knoflook een paar minuten tot ze wat zachter zijn. Voeg de andere ingrediënten toe en laat 15-20 minuten sudderen. roer af en toe tot de saus dikker is geworden.

Snijd de kipfilets in tot je een soort envelopje hebt. Mix de mozzarella, helft van de Parmezaan, tomaatjes basilicum en tomatenpuree. Schep in de envelopjes en verdeel zo dat de kipfilet sluit. Roer de paneermeel en rest van de Parmezaan door elkaar. Doe de bloem op een bord met wat zout en peper. Haal de kip eerst door de bloem, door het ei en bedek daarna helemaal met paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 5-6 minuten aan beiden kanten tot de buitenkant goudbruin is en de kip helemaal gaar. Serveer met de saus en een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten