woensdag 30 april 2014

Maïskolven met salade


ook erg lekker zonder de maiskolven

2 verse maïskolven, zeezout, 250 gram rijst, 75-100 gram gemengde sla, 150 gram spekreepjes, 1 dunne prei (in ringetjes), 1 rode paprika (blokjes), 30 gram zachte boter, 2 el boter, 2el peterselie, 2 el bieslook, beetje geraspte citroenschil, dressing: 2 el mayonaise, 1 el nat uit een pot augurken, 2 el tomatenketchup

Maïskolven voorgaren en grillen. Kook de rijst. Bak de spekreepjes in 2-3 minuten krokant, neem ze uit de pan. Bak de prei en paprika een paar minuten tot ze zacht zijn. roer de boter luchtig en meng er peterselie, bieslook, zeezout, citroenrasp door. Schep de prei, spekreepjes, paprika door de sla en meng alles door de warme rijst. Bestrijk de maïskolven met de kruidenboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen