zondag 6 november 2011

Ovenrisotto met spek en prei



Heerlijk smeuïge risotto. Gemaakt door T. in een Creuset braadpan, die kan zo de oven in (scheelt weer afwas ;-))

3 preien, 1 duopak magere spekreepjes (250 g), 300 g risottorijst, 750 ml groentebouillon, 200 gram tuinerwten (ontdooid), 200 ml crème fraîche

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd deze in halve ringen. Verhit een hapjespan en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Voeg de prei toe en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schep het mengsel in de ovenschaal en schenk de bouillon erover. Bak de risotto ca. 35 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen