zondag 6 november 2011

knoflooksoep



Lekkere soep uit de foodies. Voor een voorgerecht wel wat veel voor 4 personen.

50 gram boter, 60 gram bloem, 1 bol knoflook, 1,3 liter bouillon, 1,5 tl gedroogde tijm, 100 ml room

Verwarm/smelt de boter op een laag vuurtje. niet laten kleuren. Neem de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer het goed door de boter, zet weer op het lage vuur en laat de bloem garen. De roux is gaar als hij wit uitslaat, gaat glanzen en er zanderig uitziet.

Breng de bouillon aan de kook met de tenen knoflook en de tijm. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Pureer de bouillon met de knoflooktenen. Verwarm de roux weer en giet in delen de bouillon erbij, goed blijven roeren zodat er geen klonten ontstaan (met een garde). Voeg als de soep gaat binden de room toe. Serveer met croutons.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen