Recept uit de Delicious van maart 2012
Heerlijk vlees met donker bier, bleekselderij, knoflook, wortel, sjalotjes, bacon. Het wordt in de oven op 150 graden gegaard. Volgens het recept in 2,5 uur, ik heb het 3,5 uur in de oven gehad.
35 gram bloem, 750 gram riblappen (blokjes van 3
cm), 60 ml olijfolie, 2 stengels bleekselderij (boogjes), 3 tenen knoflook
(gehakt), 4 dikke plakken bacon (in stukken), 2 el tomatenpuree, 250 ml donker
bier, 500 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 1 el boter, 40 gram gepelde
kleine sjalotten, 4 winterpenen in schijven
Verwarm
de oven voor op 150 graden. Bestuif het vlees licht met de bloem, schud de rest
eraf, bewaar dit. Verhit 40 ml olie in een grote ovenvaste braadpan op
middelhoog vuur. Braad het vlees in delen in 3-4 minuten al omscheppend rondom
bruin. Neem uit de pan en zet apart. Draai het vuur lager, voeg de rest van de
olie, bleekselderij, knoflook en spek toe. Roerbak 3-4 minuten tot de groente
zacht is. Doe het vlees terug in de pan, voeg tomatenpuree en de achterghouden
bloem toe en roer 1 minuut. Voeg bier, bouillon, laurierblad toe en roer door
elkaar. Breng zachtjes aan de kook, dek de pan af en laat 2,5 uur stoven in de
oven.Verhit de boter in een grote koekenpan en roerbak de sjalotjes 3-4 minuten
tot de buitenste laag zacht wordt. Voeg de sjalotjes en wortel toe aan de
ovenschotel en zet afgedekt nog 1 uur in de oven of tot het
vlees zacht en gaar is en de saus wat dikker.
Gewoon heerlijk. Het vlees is door en door gaar en de smaak is heerlijk stevig.
BeantwoordenVerwijderenOpgediend met gekookte aardappels en haricots verts.