donderdag 8 maart 2012
Italiaanse amandelcake
100 gram gesmolten boter, 200 gram gemalen amandelen, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram fijne kristalsuiker, 2 eieren, 50 ml melk
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een springvorm van 20 cm in. Zeef het bakmeel in een grote kom. Voeg suiker en amandelen toe. Breek de eieren in een andere kom. Voeg de boter en melk toe en meng goed. Schenk het eimengsel bij de droge ingrediënten en roer tot alles goed gemengd is. Schep in de springvorm. Zet de vorm 30-40 minuten midden in de oven. Controleer met een satéstokje of de taart gaar is. Laat afkoelen.
In het midden was deze cake nog enigszins vochtig en dat was eigenlijk het lekkerste deel ervan.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten