zondag 4 maart 2012

Honing-mosterdham met zuurkool


Een heerlijke manier om beenham klaar te maken. Lekker met zuurkool!

1 beenham van ca. 500 gram 1 el grove mosterd, 2 el honing

Verwarm de oven voor op 140 graden. Maak wat inkepingen aan de bovenkant van de ham. Zet de ham een in de oven. Reken per 100 gram 10 minuten in de oven. Meng de mosterd en honing door elkaar, haal de ham uit de oven, smeer deze in met het mengsel. Zet de oven op 180 graden en laat de ham in ca. 10 minuten een beetje kleuren.

Lekkere zuurkool:

1 kg zuurkool, 1 ui in blokjes, 1 appel in blokjes, 1 laurierblaadje, 5 jeneverbessen, 1 el honing, 1 dl witte wijn

Doe alles in een pan, laat ongeveer 45 minuten zachtjes koken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten