woensdag 28 december 2011
wittte chocolade crème brulee
Recept uit Good Food oktober 2006
Lekker dessert, na een dag is de chocoladesmaak er meer ingetrokken. Volgende keer gebruik ik iets meer chocolade.
275 ml slagroom, 50 gram chocolade, 1/2 vanillestokje (opengesneden), 3 eigeel, 1 el lichtbruine basterdsuiker, rietsuiker voor het laagje
Verhit de room, chocolade en vanillestokje totdat de chocolade gesmolten is. Zet het vuur uit en laat 10 minuten trekken. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eigelen met de suiker tot het lichtgeel geworden is. Roer de chocoladeroom erdoor. Giet in 4 of 5 ramekins. Zet op een bakplaat met hoge rand, giet hier heet water bij en plaats 15-20 minuten in de oven, totdat het net gaar is en nog een beetje zacht in het midden. Plaats minstens 4 uur in de koelkast. Strooi voor het serveren een dun laagje suiker over de bovenkant en plaats onder een hete grill, of gebruik een crème brulee brander.
samen met de marquise een beetje te veel als dessert, apart erg lekker (ook trouwens bij een kop thee).
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Die 50 gram chocolade, is dat witte, bruine, pure...?
BeantwoordenVerwijderenDag Kees, als de naam van het recept is: witte chocolade crème brulee, dan weet je het antwoord op je vraag waarschijnlijk zelf al ;-)
VerwijderenBegrijp ik het goed dat de ramekins in de braadslee in het water staan?
BeantwoordenVerwijderen