Voor 3 personen:
300 gram witte rijst, 1 zakje boemboe nasi goreng, 125 gram ontbijtspek (heel klein gesneden), 2,5 el olie, 300 gram nasi of ander fijngesneden varkensvlees, 1 gesnipperde ui, 2 eieren, 1 fijngesneden prei, 2 el ketjap (of meer)
Kook de rijst de dag van te voren.
Laat de inhoud van het zakje boemboe nasi goreng wellen volgens de gebruiksaanwijzing. Bak het spek in de olie en voeg het vlees toe. Bak het bruin. Fruit de ui en de prei nog even mee. Voeg de boemboe toe. Roer er de rauwe eieren doorheen en blijf roeren tot deze in kleine deeltjes gestold zijn. Doe de afgekoelde rijst erbij en warm het geheel goed door. Maak op smaak af met (evt. sambal) en de ketjap. natuurlijk lekker met wat saté, kroepoek, atjar, gebakken ei etc.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten