donderdag 22 december 2011

herfstsoep met hazelnoten



een heerlijk gerecht uit Samen koken van Rudolph Veen. Ik heb dit boek al een paar jaar, eigenlijk nooit iets uitgemaakt, en sinds ik het herontdekt heb, hebben we er al een paar keer uit gegeten.

zonnebloemolie, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, 500 gram pompoenvruchtlvees in blokjes, 200 gram kastanjechampignons in vieren, 7,5 dl groentebouillon, 7,5 dl melk, 2 tl suiker, peper, 150 gram hazelnoten, 80 gram gekookte witt rijst

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.Voeg pompoen en paddestoelen toe en bak ze even mee. Voeg bouillon, melk, suiker en peper naar smaak toe en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Druk de stukjes pompoen fijn. Maak de soep af met de hazelnoten en de rijst.

1 opmerking: