dinsdag 10 januari 2017

Vissersstoofpot met groene kruiden


400 g witvisfilet, evt diepvries - ontdooid, 100 g magere gerookte spekblokjes, 2 eetl. olie, 1 ui, gesnipperd, 1 prei, in ringen, 1 teentje knoflook, geperst, 2 eetl. peterselie, gehakt, 1 eetl. bladselderij, gehakt, 1 theel. verse tijm, gehakt of 1 theel. gedroogd, 1,5 blik gepelde tomaten met het vocht, 250 ml visbouillon, 250 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes

Dep de vis droog en snijd hem in stukken. Bak de spekblokjes 3 minuten in de olie.  Fruit de ui, prei en knoflook mee tot de groenten wat zachter zijn. Voeg de groene kruiden, tomaten met sap en visbouillon erbij en breng alles aan de kook. Meng de aardappelblokjes erdoor en leg de vis erin. Stoof zachtjes 10-15 minuten. Lekker met een beetje rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen