zondag 10 juni 2012

cassoulet uit de Pyreneeën



Zal dit echt een recept uit de Pyreneeën zijn? Ik weet het niet, maar het was in ieder geval wel erg lekker.

250 gram hamlappen, 250 gram braadworsten, 100 gram rookworst, 2 uien, 3 tomaten, 1/2 el olie, peper, zout, 2 teentje knoflook, 400 gram witte bonen, 200 gram rode bonen, 200 gram reuzenbonen, 100 ml droge witte wijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, klein blikje tomatenpuree, 2 tl mosterd, 1 el suiker

Snijd de hamlappen in stukken, snijd de worsten in schijven. Verwijder evt. het vel. Snipper de uien. Ontvel de tomaten.

Verhit de olie in een stoofpan en bak de hamlappen en braadworst in 4 minuten lichtbruin. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en zet apart. Bak de uien en geperste knoflook. Voeg de in vier stukken gesneden tomaten toe met de rookworst, bonen, wijn, laurierblaadjes, kruidnagels, tomatenpuree, mosterd en suiker. Schep het vlees erdoor en laat 30 minuten sudderen op en laag vuurtje. Verwijder de laurier en kruidnagels.


1 opmerking: