vrijdag 8 juni 2012

kerriekip met fruit





T. had weer lekker gekookt.

300 gram kipfilet, 1 el kerriepoeder, 2 uien, 1 teentje knoflook, stukje paprika, (evt. 150 gram champignons), 50 gram rozijnen, 1 klein blikje ananas, 1 blikje/potje maïs, 1 banaan, 50 gram pinda's

Snipper de ui, verhit wat boter en fruit de ui samen met de geperste knoflook. Snijd de kip in kleine blokjes en bak deze mee tot de kip goudbruin is. Voeg het kerriepoeder toe. snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg deze ook toe en laat alles, onder af en toe omscheppen, rustig garen. Voeg de rozijnen, ananas met het sap en maïs met vocht toe en laat sudderen tot de kip gaar is. Als e.e.a. te droog is evt. wat bouillon toevoegen. Snijd de banaan in plakjes en voeg deze met de pinda's toe. lekker met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen