zondag 18 september 2011

prei-aardappelsoep



Heerlijke vegetarische soep, recept van Delia Smith

4 preien, 50 gram boter, 1 gesnipperde i, 2 aardappels in blokjes, 1 l groentebouillon, 1/4 l melk, versgemalen zwarte peper, erbij: bieslookringetjes, crème fraiche

Snijd de prei fijn, was en laat goed uitlekken. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem, roer de prei, ui en aardappel door de boter tot ze er rondom mee zijn bedekt. Bestrooi met wat peper en laat op heel laag vuur 15 minuten stoven.

Giet de bouillon en melk erbij, breng aan de kook en laat nog 20 minuten zachtjes koken tot de groeten gaar zijn. Pureer de soep. Breng zo nodig op smaak. Roer de bieslook door de soep en voeg voor het serveren een schepje crème fraiche toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen